Dinsdag, 2 Februari, 2021

Mennen, van hobby naar werk

Mennen is een grote hobby, werken met paarden en mensen een passie.

Samen met In-de-hand is het mogelijk de eigen menkunst te ontwikkelen, het eigen paard te beleren voor de wagen, een koetsiersbewijs te halen of veiliger in het verkeer te leren rijden. Meer dan 25 jaar leidt Robert mensen op voor het koetsiersbewijs, het rijden in het verkeer is daar altijd het belangrijkste deel van de opleiding geweest. Natuurlijk naast het aanleren van de techniek van het mennen zoals Benno von Achenbach deze ooit heeft beschreven. Voordeel is dat het opbouwen van het rijden van een enkelspan, via een tweespan naar een tandem of vierspan, in deze methode is ingebakken.

Eigenlijk kan de les overal plaatsvinden. Tijdens een dressuurles in een bak (individueel of in een groepsles), een rit in het verkeer of een dressuurles in het bos. Altijd zijn er lesmomenten te vinden in de omgeving die u het meeste aanspreekt.

Wat ook altijd geldt is het respect voor het paard en daarmee de aandacht voor het juist functioneren van tuig, wagen en koetsier. Ook als u een lezing of een speaker nodig heeft kunt u bij In-de-hand terecht.